Через обстріли на Донеччині знеструмлена шахта

Через обстріли на Донеччині знеструмлена шахта

Укрінформ
Станом на 17 травня ворог продовжує обстрілювати енергооб’єкти прифронтових територій, зокрема на Донеччині через обстріл знеструмлено шахту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики у Телеграмі.

«Ворог продовжує тероризувати населення прифронтових територій, обстрілюючи енергетичні об'єкти. Учора внаслідок бойових дій відключилася одна з ліній електропередачі на Дніпропетровщині. Як наслідок, виникли технологічні порушення, що призвело до відключень понад 6 тисяч абонентів. Через обстріл відключалася повітряна лінія на Донеччині. У результаті було знеструмлено шахту, де у цей час перебували понад 30 осіб», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що також були зафіксовані відключення електроенергії і на Одещині. Причина - технологічні порушення. Усіх споживачів заживлено. У Сумській області одну з опор лінії електропередачі було пошкоджено трактором - тривають відновлювальні роботи.

Загалом без світла через попередні обстріли залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

Водночас енергетики продовжують відновлювати електропостачання там, де це дозволяє безпекова ситуація. Зокрема, на Харківщині було відновлено лінію довжиною 12 км, пошкоджену з початку бойових дій. Аби допустити енергетиків до її відновлення, саперам довелося знешкодити понад 1000 протитанкових та протипіхотних мін. Загалом за добу світло повернули для майже 7 тисяч споживачів.

Читайте також: Росіяни завдали два авіаудари та 34 артобстріли по Вугледару

«Триває наймасштабніша за роки незалежності ремонтна кампанія об’єктів енергетичної інфраструктури у межах підготовки до нового опалювального сезону. Планово ремонтуються як об'єкти генерації, так і мережева інфраструктура. Проте обмеження для побутових споживачів не плануються. Енергетична система працює стабільно», – додали в міністерстві.

Як повідомлялося, енергосистема зазнала безпрецедентних пошкоджень. Для відновлення рівня надійності, який був до масованих обстрілів, все ще необхідно багато ресурсу та часу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-