Семиволос: ГУАМ варто розглядати в контексті переорієнтації України та Азербайджану на європейські ринки

Семиволос: ГУАМ варто розглядати в контексті переорієнтації України та Азербайджану на європейські ринки

Укрінформ
Організацію ГУАМ варто розглядати в контексті переорієнтації України та Азербайджану на європейські ринки.

Про це заявив директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос в ході круглого столу «Україна — Азербайджан: стратегічне партнерство в умовах викликів глобальному світовому порядку» в Києві, передає Укрінформ.

На думку Семоволоса, зважаючи на спільні геополітичні виклики, що постають перед Україною та Азербайджаном, ГУАМ була і залишається важливим майданчиком для взаємодії між нашими країнами.

При цьому, переконаний він, також необхідно розглядати цю організацію у ширшому контексті, зокрема говорити про переорієнтацію України та Азербайджану на європейські ринки, розвиток європейського вектора, і ГУАМ відкриває перед нашими країнами в цьому великі можливості.

Читайте також: Українська делегація на чолі з Кондратюк відвідує Азербайджан

«Ми розуміємо також, що перед нашими країнами спільні виклики — це, зокрема, Іран та росія. А наші країни зацікавлені у встановленні миру та стабільності у регіоні», — розповів Семиволос.

Також окремо спікер зупинився на чиннику росії та її сателітів — білорусі та Вірменії, які є, в тому числі, джерелами нестабільності в регіонах.

Це вже вдруге в Києві збиралися аналітики, експерти з різних секторів для того, щоб обговорити можливості розвитку співпраці з Азербайджаном в умовах воєнного часу.

Як розповіла організаторка заходу, який відбувся за підтримки адвокатського об'єднання Barristers, Марина Гончарук, необхідно долати нові виклики, шукати можливості для реалізації проєктів у нинішніх умовах воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-