Через обстріли без світла залишається частина споживачів у шести областях

Через обстріли без світла залишається частина споживачів у шести областях

Укрінформ
Станом на 15 травня 2023 року генерація повністю забезпечує споживання, але через обстріли російських загарбників без електропостачання залишається частина споживачів шести областей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики у Телеграмі.

«Енергетики продовжують фіксувати пошкодження інфраструктури внаслідок постійних ворожих обстрілів на прифронтових та прикордонних з рф територіях. Зокрема, без електропостачання залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що учора, 14 травня, було зафіксовано позаштатну ситуацію в Києві - сталося вимкнення лінії електропередачі на Троєщині. Зараз роботу лінії стабілізовано.

Також фахівці працюють над відновленням електропостачання і енергетики в областях, де ведуться бойові дії або ворожі обстріли. За добу вдалося повернути світло для 8,3 тисячі споживачів. Більшість із них – це абоненти у Запорізькій області.

Читайте також: Молдова надасть Україні електрообладнання майже на $130 тисяч

«Енергетична система працює стабільно. Генерація повністю забезпечує споживання», – зазначили ву Міненерго.

Як повідомлялося, енергосистема зазнала безпрецедентних пошкоджень. Для відновлення рівня надійності, який був до масованих обстрілів, все ще необхідно багато ресурсу та часу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-