Глава Нацбанку відбув до Вашингтона на щорічні весняні збори МВФ

Глава Нацбанку відбув до Вашингтона на щорічні весняні збори МВФ

Укрінформ
Глава Нацбанку відбув до Вашингтона для участі у щорічних Весняних зборах Міжнародного валютного фонду та Групи Світового банку.

Про це повідомляє пресслужба НБУ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Голова Національного банку України Андрій Пишнй та його заступник Сергій Ніколайчук відбули з робочим візитом до Вашингтона у складі офіційної делегації України. Мета візиту – участь у щорічних Весняних зборах Міжнародного валютного фонду та Групи Світового банку, проведення двосторонніх зустрічей з міжнародними партнерами», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що під час заходів голова НБУ обговорить виконання положень Меморандуму з МВФ, наслідки російської військової агресії та питання посилення санкційного тиску на рф, а також необхідні кроки для посилення стійкості нашої держави та швидкого післявоєнного економічного відновлення.

Читайте також: МВФ очікує, що зростання світового ВВП цьогоріч не перевищить 3%

Крім того, у межах візиту запланована низка зустрічей із керівництвом МВФ, Світового банку, ЄБРР, Міністерства фінансів США, Європейського центрального банку, керівниками європейських центробанків та іншими міжнародними партнерами.

Як повідомлялося, Україна в межах нової програми розширеного фінансування отримала від Міжнародного валютного фонду перший транш на 2,7 млрд доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-