Іноземці інвестуватимуть в агросектор України за умови страхування воєнних ризиків - Башлик

Іноземці інвестуватимуть в агросектор України за умови страхування воєнних ризиків - Башлик

Укрінформ
Заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик вважає, що іноземці залучатимуть інвестиції в аграрний сектор України лише за умови страхування воєнних ризиків для бізнесу.

Про це він сказав під час зустрічі першого віцепрем'єр-міністра України - міністра економіки Юлії Свириденко з віцеканцлером, федеральним міністром економіки та захисту клімату Німеччини Робертом Габеком та представниками великих німецьких компаній, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінагрополітики.

«Іноземні інвестори зацікавлені в залученні інвестицій в аграрний сектор України навіть зараз. Однак реалізація цього процесу можлива лише за умови страхування воєнних ризиків для бізнесу. Серед пріоритетних напрямів – розвиток глибокої переробки в агропромисловому комплексі та розвиток біоенергетики», − наголосив Денис Башлик.

Зазначається, що під час зустрічі сторони також обговорили можливість залучення німецького бізнесу у процес відновлення України та механізми підтримки іноземних інвесторів.

Представники німецького бізнесу висловили зацікавленість в інвестуванні у сферу хімічної промисловості, металургії та інфраструктури. Водночас, німецький уряд готовий страхувати воєнні ризики для своїх інвесторів. Станом на сьогодні понад 20 таких інвестиційних проєктів перебувають в обробці та можуть бути затверджені найближчим часом.

Читайте також: Канада - країнам НАТО: Україні потрібні гарантії безпеки після війни, бо в неї агресивний сусід

Як повідомляв Укрінформ, перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко під час зустрічі з віцеканцлером, федеральним міністром економіки та захисту клімату Німеччини Робертом Габеком заявила, що український уряд працює над варіантами страхування воєнних ризиків для бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-