На Закарпатті будують завод для релокованого підприємства, що виготовляє турбіни

На Закарпатті будують завод для релокованого підприємства, що виготовляє турбіни

Фото
Укрінформ
На Закарпатті почалось будівництво нового виробничого цеху релокованого підприємства, яке спеціалізується на виготовленні турбін та обладнання для генерації енергії, що стане частиною майбутнього індустріального парку.

Про це повідомляє Закарпатська ОВА в Телеграмі, передає Укрінформ.

«На Закарпатті стартували роботи з будівництва нового й відновлення релокованого великого підприємства з Краматорська, яке спеціалізується на виготовленні турбін та обладнання для генерації енергії», - йдеться в повідомленні.

За словами голови ОВА Віктора Микити, компанія розпочала процес переміщення потужностей з початком вторгнення - щоб врятувати виробництво.

На Закарпатті будують завод для релокованого підприємства, що виготовляє турбіни/ Фото: Закарпатська ОДА

Він зазначив, що новим постійним місцем дислокації став Ужгородський район, громади якого змогли забезпечити необхідні умови для релокації та отримання інвестицій.

«Вже в серпні підприємство стало платником податків нашої області, спрямувавши до бюджету громади близько 12 млн грн», - зазначив Микита.

Читайте також: Данія виділила гранти для власників релокованого бізнесу - Мінреінтеграції

Він також зауважив, що велика часина продукції буде реалізовуватися на експорт. На заводі працюватиме декілька тисяч фахівців, і ця платформа стане однією з бюджетоутворювальних в області.

«Також під час спілкування з керівництвом було зазначено, що громада разом із компанією вже розпочали реалізацію ініціативи з будівництва житла для декількох тисяч релокованих і нових працівників компанії» - сказав Микита.

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасштабного вторгнення росії на Закарпаття релокувалось понад 250 підприємств із зони бойових дій та окупованих територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-