Українці вже придбали через «Дію» пів мільйона військових облігацій

Українці вже придбали через «Дію» пів мільйона військових облігацій

Укрінформ
За допомогою застосунку «Дія» українці придбали вже 500 тисяч військових облігацій.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр – міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Українці придбали вже пів мільйона військових облігацій у Дії. Потужний результат. Це 500 мільйонів гривень на підтримку економіки країни та Сил оборони. Від зброї, бронежилетів, касок до зарплат лікарям, вчителям та іншим соціально важливим професіям», - зазначив він.

Федоров зазначив, що українці вже отримали на картку єПідтримка виплати за облігацію Херсон. Частина з них реінвестували ці гроші у звільнення Криму, Донецька, Луганська, Маріуполя, Бердянська та Енергодара, придбавши відповідні облігації.

Читайте також: Мінфін погасив однорічні військові облігації на більш ніж ₴27 мільярдів

Як повідомлялось, у зв’язку з російською агресією український уряд ухвалив рішення про поетапний випуск військових облігацій в обсязі до 400 млрд грн. Мінфін проводить аукціони з продажу ОВДП щовівторка, починаючи з 1 березня 2022 року.

Вартість однієї ОВДП стартує від 900 грн. Вони різняться за: датами виплат – на строк до 1,5 року; відсотками доходу – від 11% до 16% річних.

Фото: Мінцифри

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-