Нафта продовжує дешевшати на тлі краху Silicon Valley Bank

Нафта продовжує дешевшати на тлі краху Silicon Valley Bank

Укрінформ
Ціни на нафту продовжують знижуватися у вівторок, 14 березня, на тлі загального відходу інвесторів від ризику у зв'язку із ситуацією навколо Silicon Valley Bank у США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $79,91 барель, що на $0,86 (1,06%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти здешевшали на $2,01 (2,4%), до $80,77 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на $0,82 (1,1%), до $73,98 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість контрактів знизилася на $1,88 (2,5%), до $74,8 за барель.

Як повідомлялося, американський Silicon Valley Bank минулої п'ятниці перейшов під управління Федеральної корпорації зі страхування депозитів, яка передала активи банку новій юрособі і пообіцяла забезпечити повну компенсацію всім вкладникам.

У зв'язку з цими подіями Федеральна резервна система (ФРС) анонсувала новий механізм надання коштів фінансовим інститутам загальним обсягом $25 млрд.

У вівторок увагу трейдерів спрямовано на дані про динаміку споживчих цін у США за лютий, які є важливими для прийняття Федрезервом рішення щодо подальшого рівня базової процентної ставки.

Ф'ючерсний ринок оцінює менш ніж у 50% ймовірність підйому ставки ФРС на 25 базисних пунктів (б.п.) на березневому засіданні, хоча минулого тижня трейдери вважали найімовірнішим сценарієм підйом ставки відразу на 50 б.п., зазначає агентство Bloomberg.

Читайте також: Німеччина скоротила імпорт російської нафти до 0,1%

«Нафтовий ринок не зміг уникнути наслідків краху Silicon Valley Bank, – зазначає Уоррен Паттерсон, який відповідає за стратегію на сировинних ринках в ING Groep NV. – Висока волатильність ринку може зберегтися в короткостроковій перспективі з огляду на майбутню публікацію даних про інфляцію в США».

У вівторок ОПЕК опублікує щомісячний звіт щодо нафтового ринку, а в середу ринок чекає аналогічний огляд від Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-