Байден звернувся до американців після краху двох великих банків

Байден звернувся до американців після краху двох великих банків

Укрінформ
Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден у понеділок звернувся до нації після краху Silicon Valley Bank i Signature Bank і сказав, що “американці можуть бути впевнені, що банківська система безпечна”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

“Ваші депозити будуть там (у Silicon Valley Bank i Signature Bank – ред.), коли вони вам знадобляться. Малі підприємства по всій країні, які мають депозитні рахунки у цих банках, можуть дихати легше, знаючи, що вони зможуть заплатити своїм працівникам і оплатити їхні рахунки”, - сказав Байден у своєму зверненні у понеділок.

Також президент США наголосив на негайних діях, яких вжила його адміністрація після інциденту з банками.

Окрім гарантії захисту депозитів клієнтів, лідер країни запевнив, що гроші надходитимуть із комісій, які банки сплачують у фонд гарантування вкладів, а платники податків не зазнають збитків. Байден сказав, що керівництво збанкрутілих банків буде звільнено.

Відповідно до принципів роботи капіталізму, інвестори у цих банках захищені не будуть, зазначив він.

Також під час звернення було наголошено на важливості притягнення винних до відповідальності.

Читайте також: Байден збирає команду для передвиборчої кампанії - Reuters

Посилаючись на вимоги, встановлені за часів адміністрації Обами, Байден сказав, що задля запобігання повторенню ситуації 2008 року діють правила. Однак деякі з них були скасовані адміністрацією Трампа.

“Я збираюся попросити Конгрес і банківські регулятори посилити правила для банків, щоб зменшити ймовірність повторного банкрутства”, - сказав Байден.

Як повідомляв Укрінформ, американський Silicon Valley Bank («Банк Кремнієвої долини») збанкрутував унаслідок відтоку депозитів та помилкових рішень керівництва.

Фото: politico.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-