Міжнародний банк UBS відкликав позов проти ПриватБанку

Міжнародний банк UBS відкликав позов проти ПриватБанку

Укрінформ
Міжнародний інвестиційний банк UBS AG відкликав свій позов проти ПриватБанку стосовно його націоналізації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба банку у Телеграмі.

"Міжнародний інвестиційний банк UBS AG, не чекаючи на вирішення питання про залишення його позову без розгляду за заявою банку, самостійно відкликав свій позов проти державного ПриватБанку", - йдеться в повідомленні.

Про це стало відомо 8 березня під час засідання Господарського суду м. Києва у справі Shakoor Capital Limited проти ПриватБанку. Раніше суд у цій справі за заявою держбанку вже залишив без розгляду позови двох інших міжнародних компаній - J.P. Morgan та повʼязаної з країною-агресоркою Pala Assets.

Читайте також: Суд скасував банкрутство компанії, що заборгувала ПриватБанку майже ₴3 мільярди

У ПриватБанку нагадують, що позивачі – Shakoor Capital Limited, J.P. Morgan Securities plc, UBS AG, Pala Assets Holdings Limited та маловідомий український ФОП Сазонов Д.В. – вимагають визнання недійсним договору про придбання акцій, укладеного між ПриватБанком та UK SPV у 2016 році. Згідно з цим договором зобов'язання ПриватБанку перед UK SPV були обміняні на акції додаткової емісії банку під час процедури «бейл-ін». Процедура «бейл-ін» була важливою частиною заходів, вжитих державою для націоналізації ПриватБанку. Хоча Банк Англії та Лондонський міжнародний арбітражний суд визнали процедуру «бейл-ін» законною, позивачі все одно продовжують вимагати визнання договору недійсним.

Як повідомляв Укрінформ, ПриватБанк був націоналізований у грудні 2016 року. Держава докапіталізувала його на 155 млрд грн. Портфель неробочих кредитів ПриватБанку, який пов'язують з попередніми власниками, на 31 грудня 2018 року оцінювався у 212,795 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-