НБУ відкликав ліцензію та ліквідував «Айбокс Банк»

НБУ відкликав ліцензію та ліквідував «Айбокс Банк»

Укрінформ
Нацбанк вирішив відкликати банківську ліцензію в акціонерного товариства «Айбокс Банк» і ліквідувати його з 7 березня. Поповнити банківські картки через термінали IBOX уже не можна.  

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Там зазначили, що частка фінустанови становила 0,1% від активів платоспроможних банків, тож її виведення з ринку «не вплине на стабільність банківського сектора України».

Це рішення ухвалили у зв’язку із систематичним порушенням банком вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення (ПВК/ФТ).

До того ж протягом останніх двох років Нацбанк за результатами здійснення нагляду у сфері ПВК/ФТ накладав на «Айбокс Банк» штраф, двічі зупиняв для банку здійснення окремих видів операцій, відстороняв чиновника банку від посади, а також двічі надавав письмове застереження.

Читайте також: Торік українці збільшили кількість операцій з платіжними картками – Нацбанк

У monobank повідомили, що на їхні картки оператор мережі терміналів IBOX тимчасово не приймає поповнення, адже йому потрібен час для укладання угоди з іншим банком-партнером (до цього був «Айбокс Банк»).

monobank попросив своїх користувачів використовувати інші канали для поповнення карток готівкою. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-