Відсутність дефіциту електроенергії пожвавила економічну активність – НБУ

Відсутність дефіциту електроенергії пожвавила економічну активність – НБУ

Укрінформ
У лютому відсутність дефіциту електроенергії в Україні призвела до пожвавлення економічної активності. Зараз спостерігається тенденція до зростання завантаження підприємств.

Про це йдеться у Макроекономічному та монетарному огляді НБУ, передає Укрінформ.

Зазначається, що з початку лютого дефіцит електроенергії зменшувався, а у другій половині місяця завдяки імпорту, сприятливим погодним умовам, ремонтам та відновлюваній генерації зник. Це допомогло збільшити завантаження металургійних та трубних підприємств і разом з поліпшенням зовнішньої цінової кон’юнктури сприяло відновленню роботи ГЗК.

Нарощували виробництво мінеральних добрив перед весняною посівною і хімічні підприємства, а низка великих харчових заводів відновила роботу. Крім цього, завдяки відсутності дефіциту послабився вплив енергокризи на молоко- та м’ясопереробку.

Читайте також: Україна відновлює енергосистему швидше, ніж росія встигає її пошкодити - експерт

Як повідомлялось, генерації електроенергії в енергосистемі країни достатньо для покриття споживання, що сприяє підвищенню операційної безпеки енергосистеми. Обмежень у мережах «Укренерго» немає. Але при зміні ситуації та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-