Марченко прокоментував призупинення членства рф у FATF

Марченко прокоментував призупинення членства рф у FATF

Укрінформ
Призупинення членства росії у Міжнародній групі з протидії відмиванню брудних грошей (FATF) є чітким сигналом, що всі суб'єкти повинні проявляти надзвичайну обережність, намагаючись здійснювати будь-які транзакції з російською фінансовою системою.

Так прокоментував рішення FATF міністр фінансів України Сергій Марченко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Сьогодні FATF визнала дії росії неприйнятними, такими, що суперечать основним принципам організації та порушують зобов'язання членів організації щодо міжнародного співробітництва та взаємної поваги... Якщо для когось і раніше не було очевидно, що рф є ризикованою юрисдикцією, то рішення FATF означає, що глобальний бізнес повинен посилити належну перевірку та оцінку ризиків при роботі з росією, а глобальні юрисдикції повинні посилити своє регулювання та оновити рекомендації щодо ризиків для ринків", - зазначив Марченко.

Читайте також: Єрмак назвав призупинення FATF членства росії безпрецедентною перемогою

За словами міністра, цьому рішенню передувала активна робота Міністерства фінансів України та Держфінмоніторингу, які від початку повномасштабної війни рф проти України, загалом направили більше 200 звернень до країн-членів FATF, та різноманітних міжнародних організацій, щодо підтримки виключення рф із FATF та включення її до санкційного списку FATF.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей (FATF) призупинила членство росії в цій організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-