Нацбанк ініціював благодійний збір «лютий донат» для ЗСУ

Нацбанк ініціював благодійний збір «лютий донат» для ЗСУ

Фото
Укрінформ
Національний банк разом із платформою United24 та ПриватБанком розпочинають благодійний збір коштів «лютий донат» до річниці війни росії проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ у Фейсбуці.

"Сьогодні я радий оголосити про ініціативу, яку організував Національний банк. Кожен день цього року був для нас лютим. Лютими стали і ми. Ми конвертуємо нашу лють до агресора в конкретну допомогу нашим захисникам і захисницям – благодійний збір коштів "лютий донат", – прокоментував голова НБУ Андрій Пишний.

Читайте також: Нацбанк вводить в обіг пам’ятну банкноту «Пам’ятаємо! Не пробачимо!»

Зазначається, що всі кошти від збору будуть спрямовані на купівлю безпілотних комплексів «Чаклун». Метою є зібрати кошти на 10 дронів-розвідників для Збройних Сил України. Вартість одного комплексу становить понад 1 млн грн.

Благодійний збір триватиме до 5 березня. Всі кошти надходитимуть на спецрахунок НБУ для сил оборони.

Як повідомлялося, до платформи United24 за майже 10 місяців роботи долучилися люди зі 110 країн світу, а загальна сума благодійних внесків перетнула позначку 287 мільйонів доларів США.

Також учасники благодійної акції "Смілива гривня", ініційованої Національним банком України в серпні 2022 року, за 3 місяці зібрали монетами майже 5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-