В Албанії затримали судно з, ймовірно, російською нафтою — поліція

В Албанії затримали судно з, ймовірно, російською нафтою — поліція

Укрінформ
Поліція Албанії затримала судно під прапором Лівії, яке перевозило 22,5 тисячі тонн нафти за підробленими документами.

Як передає Укрінформ із посиланням на Громадське, правоохоронці підозрюють, що нафта вивезена з країн, на яке поширюється ембарго, зокрема з росії.

За даними поліції, танкер вийшов з Азербайджану і, як вважається, був завантажений нафтою у грецькому порту Каламата з іншого судна.

Читайте також: Боррель очікує, що 10 пакет санкцій проти росії погодять до кінця тижня

Правоохоронці підозрюють, що ця партія нафти походить з країн, що перебувають під санкціями, і була завезена до Албанії контрабандою, оскільки не мала належної документації.

Поліція вилучила нафту та навігаційну документацію капітана, а також затримала екіпаж з 22 громадян для подальших процесуальних дій.

Читайте також: Нафта Brent здешевшала, WTI - стабільна

Нагадаємо: з 5 грудня 2022 року ЄС погодився застосувати нові санкції, пов’язані з обмеженням цін на російську сиру нафту та нафтопродукти. Цей рівень становить 60 доларів за барель. До цього рішення приєдналися країни «Великої сімки» (G7) та Австралія, а також Швейцарія.

Зрештою через західні санкції постачання сирої нафти з росії у грудні впали до найнижчого рівня за 2022 рік. Також упродовж останніх трьох місяців 2022-го скорочувалися обсяги нафти, яка прямує до Китаю, Індії та Туреччини. Постачання нафти до згаданих країн почало рятувати росію після того, як цей енергоресурс припинили купувати в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-