Проблему зі світлом на Одещині вирішать протягом двох тижнів - Укренерго

Проблему зі світлом на Одещині вирішать протягом двох тижнів - Укренерго

Укрінформ
Проблему з постачанням електроенергії в Одеській області обіцяють вирішити в найближчі тижні, якщо не буде нових обстрілів і аварій.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ розповів голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«Протягом найближчих тижнів ми мусимо усунути «вузькі місця» в енергосистемі, через які виникають мережеві обмеження на Одещині»,- зауважив Кудрицький.

Ситуація з електропостачанням покращилася завдяки роботі енергетиків, що мала накопичувальний ефект як на підстанціях, так і на електростанціях.

Також Кудрицький розповів, що ситуація ще далека від стану абсолютно стабільної, адже ризики ракетних обстрілів у майбутньому залишаються. Але якщо не буде нових масштабних руйнувань, то ситуація залишиться збалансованою.

З огляду на покращення ситуації в українській енергосистемі, Україна здатна покривати споживання власними ресурсами, тому обсяг імпорту електроенергії скоротився. Якщо споживання зросте чи вплинуть інші чинники, що призведе до дефіциту потужності, імпорт відновлять.

Читайте також: Великі підприємства на Хмельниччині простоюють через дефіцит електроенергії - ОВА

Як повідомляв Укрінформ, незважаючи на те, що дефіцит потужності в енергосистемі поки відсутній, на Одещині діють графіки стабілізаційних відключень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-