Оператор ГТС заощадив понад 110 мільйонів кубометрів газу

Оператор ГТС заощадив понад 110 мільйонів кубометрів газу

Укрінформ
ТОВ «Оператор ГТС України» у 2022 році заощадив понад 110 млн кубометрів природного газу та майже 8 млн кВт/год. електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ТОВ «Оператор ГТС України».

«Завдяки реалізації концепції покращення енергоефективності та оптимізації виробничо-технологічних витрат (ВТВ) природного газу в процесі транспортування, в межах стратегії компанії, у 2022 році ОГТСУ скоротив обсяги ВТВ на понад 4,5 млн куб. м порівняно з минулим роком», –  сказав начальник управління використання паливно-енергетичних ресурсів, енергозбереження та екології ОГТСУ менеджер проєкту Микита Слободян.

Зазначається, що за рахунок впровадження енергозберігаючих заходів та запобігання перевитрат природного газу на об`єктах ГТС минулого року ОГТСУ також заощадив понад 110 млн кубометрів природного газу та майже 8 млн кВт/год. електроенергії.

Читайте також: За 5-8 років Україна ризикує втратити систему розподілу газу - експерт

У результаті реалізації проєктів з енергоефективності та мінімізації негативного впливу на довкілля, а також зменшення обсягів транспортування газу, ОГТСУ в 2022 році знизив викиди шкідливих речовин в атмосферу на 402 тони (32,1%) без врахування втрат природного газу через військову агресію росії.

Як повідомлялося, Україна як член Energy Community готова запропонувати країнам ЄС до 10 млрд кубометрів своїх потужностей для зберігання газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-