Енергоатом запустив у роботу один з енергоблоків після ремонту

Енергоатом запустив у роботу один з енергоблоків після ремонту

Укрінформ
10 лютого 2023 року один із енергоблоків Енергоатома запущений після середнього планово-попереджувального ремонту. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін. 

«Загалом АЕС на підконтрольній Україні території вже найближчими днями вироблятимуть близько 7700 МВт електроенергії. В умовах, коли в українських домівках відключається світло через руйнування енергетичної інфраструктури внаслідок російських обстрілів, Енергоатом і надалі робить усе, щоб перебої з електропостачанням відчули якомога менше громадян», - наголосив Котін. 

За його словами, ремонтні роботи тривали 38 діб та складалися з  часткового перевантаження ядерного палива, середнього ремонту реактора та турбіни, капітального ремонту генератора. Також було проведено ремонти парогенераторів, головних циркуляційних насосів та ремонт систем технічної води.

Читайте також: Українські АЕС здатні витримати землетруси магнітудою до 7 - Енергоатом

Наразі виконується підвищення потужності енергоблока з регламентною швидкістю. Тож тепер в енергосистемі України працюватимуть усі дев’ять енергоблоків атомних електростанцій, розташованих на підконтрольній державі території. 

Також завершено відновлювальний із заміною ротора ремонт турбогенератора ще одного енергоблока, 11 лютого він увімкнений в енергомережу, а потужність блоку доведена до 100% номінальної. Зокрема, тепер вітчизняна енергосистема додатково отримає 1220 МВт електроенергії.

Читайте також: Біля ядерної установки на Південноукраїнській АЕС зафіксували проліт дрона-камікадзе

Як повідомлялося, на початку січня один з атомних енергоблоків вивели у плановий капітальний ремонт, який здійснюється раз на чотири роки; в енергосистемі працювали вісім блоків.

Усі шість енергоблоків тимчасово окупованої Запорізької АЕС зупинені, їхнє включення блокується загарбниками. Наразі ЗАЕС продовжує постійно споживати електроенергію на власні потреби від енергосистеми України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-