ДБР викрило злочинну схему вивезення з України дорогоцінних та кольорових металів

ДБР викрило злочинну схему вивезення з України дорогоцінних та кольорових металів

Фото
Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань викрили злочинну схему вивезення з України дорогоцінних та кольорових металів, яку спільно з посадовцями Волинської митниці налагодили представники приватної київської компанії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні на сайті ДБР.

У двох вантажівках із причепами зловмисники намагалися вивезти понад 45,5 тонн брухту, який містить кольорові та дорогоцінні метали. Оскільки такий експорт заборонений законом, вантаж вони оформили як латунний шлак. Насправді ж у вантажівках були цілі та подрібнені мікросхеми, у складі яких є платина, золото, кольорові метали. Отримувач - німецьке підприємство.

За попередніми підрахунками, вартість сировини, яку намагалися незаконно вивезти з України, - понад 200 тисяч доларів США

За клопотанням ДБР суд арештував вантаж, а також обидва транспортні засоби, в яких перевозили контрабанду, вартість яких складає майже 150 тисяч доларів.

Триває розслідування за фактом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України). Передбачене статтею покарання – позбавлення волі на строк до 6 років.

Також призначено низку експертиз.

Читайте також: ДБР оголосило підозру половині інспекторів Житомирської митниці, які працювали на зміні

Як повідомляв Укрінформ, 10 лютого у ДБР заявили, що спільно зі Службою безпеки України проводять спільні обшуки по всій вертикалі митниці, викриті тіньові схеми масштабами до 10 мільярдів збитків на місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-