БЕБ викрило постачальників продуктів, які не сплатили податків на ₴400 мільйонів

БЕБ викрило постачальників продуктів, які не сплатили податків на ₴400 мільйонів

Укрінформ
Бюро економічної безпеки викрило постачальників продуктів харчування для державних структур, які ухилились від сплати податків на загальну суму майже ₴400 мільйонів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба БЕБ.

"Детективи Бюро економічної безпеки України викрили службових осіб декількох товариств в ухиленні від сплати податків на загальну суму майже  ₴400 мільйонів. Ці компанії, переможці державних закупівель, упродовж 2022 року постачали продукти харчування для державних структур", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що БЕБ перевіряє причетність до організації та діяльності злочинної схеми членів родини народного депутата України, глави однієї з фракцій Верховної Ради.

Слідством встановлено, що постачальники, які зареєстровані та здійснюють свою діяльність, зокрема, на території Одеської області, купували продукти харчування за готівку. У подальшому, такі операції відображали у бухгалтерському та податковому обліках, як закупівля від інших підприємств, у тому числі таких, що мають ознаки фіктивності. Така протиправна схема, дала можливість підприємцям ухилитися від сплати податків до державного бюджету на загальну суму майже 400 млн грн.

Читайте також: БЕБ арештувало логістичний центр вартістю ₴700 мільйонів, який належить росіянам

Для забезпечення відшкодування завданої державі збитків накладено арешт на грошові кошти у розмірі понад 800 млн грн, які знаходяться на рахунках компаній-постачальників.

Як повідомлялося, у 2022 році за усіма кримінальними провадженнями, відкритими Бюро економічної безпеки, накладено арешт на майно орієнтовною вартістю  ₴46,7 мільярда, з них  ₴41 мільярд становлять активи та об’єкти права власності росії та білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-