Україна зацікавлена спільно з Європою закуповувати газ - Оператор ГТС

Україна зацікавлена спільно з Європою закуповувати газ - Оператор ГТС

Укрінформ
Україну цікавить перспектива спільної закупівлі газу з Європою та включення у всі європейські ініціативи щодо розвитку транскордонної торгівлі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ТОВ «Оператор ГТС України» у Фейсбуці.

«Українські сховища можуть зберігати міжсезонні запаси європейських партнерів, а гнучка ГТС уже зараз дозволяє транспортувати газ між європейськими країнами, зміцнюючи енергетичну безпеку регіону. У свою чергу, Україні може бути потенційно цікаво доєднатись до механізму спільної закупівлі газу, а також бути включеною у всі європейські ініціативи щодо розвитку транскордонної торгівлі та розвитку інфраструктури», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна планує розширити технічні можливості для торгівлі електроенергією з ЄС

Зазначається, що звільнену росією нішу Європа заповнила і планує й надалі заміщати газом від інших контрагентів. Європейські уряди та компанії перекроюють енергетичну карту на користь більшої гнучкості, надійності та безпеки, будують та купують нові LNG-термінали, укладають довгострокові контракти з новими постачальниками.

Як повідомлялося, у 2022 році понад 1100 компаній із 27 країн замовляли послуги зі зберігання природного газу в підземних сховищах України.

Україна як член Energy Community готова запропонувати країнам ЄС до 10 млрд кубометрів своїх потужностей для зберігання газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-