Аварійні відключення світла застосовували у дев’яти областях - Укренерго

Аварійні відключення світла застосовували у дев’яти областях - Укренерго

Укрінформ
На ранок 12 січня зберігається значний дефіцит потужності, особливо у ранкові та вечірні години, до областей доведені ліміти споживання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Телеграмі.

«Станом на 11:00 12 січня зберігається значний дефіцит потужності, особливо у ранкові та вечірні години максимального споживання. Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей доведені ліміти споживання, які діють з 00:00 до 24:00», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вже зранку у дев’яти областях були перевищені ліміти споживання, внаслідок чого для збереження стабільної роботи енергосистеми застосовувалися аварійні відключення.

Читайте також: В Укренерго дали оптимістичний прогноз щодо світла на вихідні

«Загальний дефіцит в енергосистемі – це наслідок масованих ракетних та дронових атак росіян по енергетичній інфраструктурі. Крім цього, ворогом тимчасово окуповані низка електростанцій, які виробляли електроенергію для українців, серед яких найбільша Запорізька АЕС. Ці потужності дозволили б повною мірою покрити потребу в електроенергії», – додають у компанії.

Читайте також: Енергетики рф допомагають нищити українську інфраструктуру – Укренерго

Як повідомлялося, енергосистема України зазнала 11 ракетних та 14 безпілотних атак ворога. Пошкодження об’єктів генерації та магістральних мереж складні та масштабні. Їх відновлення все ще потребує значних ресурсів та часу.

Масовані атаки на українську енергетичну інфраструктуру тривають із 10 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-