Нічні відключення світла будуть значно коротшими за денні – експерт

Нічні відключення світла будуть значно коротшими за денні – експерт

Укрінформ
Через зниження температури вночі уводитимуться графіки відключення електроенергії, але вони будуть короткими для споживачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу у медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Ситуація в енергосистемі доволі складна, зберігається дефіцит генерації, і він відчутний. Останні атаки не принесли значного успіху росії. Тому графіки відключень витримуються. Зокрема, на 90-95% графіки є передбачуваними. Щоправда, зараз стало холодніше, тому вночі найближчими днями будуть застосовані ці відключення, але вони будуть значно коротшими», – зауважив він.

Читайте також: Енергетики рф допомагають нищити українську інфраструктуру – Укренерго

За словами Харченка, кожен градус зниження температури вимагає від енергосистеми додаткових 180-200 МВт потужності для того, щоб задовольнити споживачів. Це фактично додатковий енергоблок вугільної електростанції. Не зважаючи на це, відновлення триває і кожного дня, хоч і не великі потужності, але стають до роботи.

«Зараз всі сфокусовані на відновленні живлення для споживачів та підготовці до наступної атаки. Над цим працюють як енергетики, так і військові», – резюмує директор Центру досліджень енергетики.

Читайте також: Шмигаль зустрівся з виконавчим віцепрезидентом Єврокомісії, ключове питання - енергетика

Як повідомлялося, споживання електроенергії в Україні станом на ранок 10 січня підвищилось через низьку температуру та затрати промисловості, що призвело до зросту дефіциту потужності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-