Укртрансгаз завершив масштабну реконструкцію на одному з підземних сховищ

Укртрансгаз завершив масштабну реконструкцію на одному з підземних сховищ

Фото
Укрінформ
Укртрансгаз завершив масштабну реконструкцію центрального блоку свердловин на одному із підземних газосховищ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АТ «Укртрансгаз» у Фейсбуці.

“Ми в Укртрансгазі продовжуємо системно оновлювати мережу підземного зберігання газу в Україні. Наша мета повноцінного виходу на західний ринок як європейського оператора з підземного зберігання газу вимагає від нас не лише нормативно-правової, але й матеріально-технічної відповідності усім стандартам сучасної газової інфраструктури”, - зауважив очільник Укртрансгазу Сергій Перелома.

Зазначається, що в ході робіт на ПСГ встановили нове сепараційне обладнання, установку підключення свердловин, ряд інших об'єктів збору і підготовки газу, замінили центральний блок підключення, запірну арматуру та всі трубопроводи об’єкту на нові та провели благоустрій майданчика.

Читайте також: В українських ПСГ зберігають газ понад 1100 іноземних компаній

У компанії наголошують, що вдалося досягти максимально комплексного результату: збільшити ресурс роботи блоку, автоматизувати всі виробничі процеси, мінімізувати ризик аварійних ситуацій завдяки постійному автоматичному заміру показників роботи свердловин та пришвидшити зміну режиму відбору-закачування.

Реконструкція дозволила зменшити витрати газу при обслуговуванні центрального блоку та оптимізувати енергоспоживання адміністративної будівлі.

Як повідомлялося, перший етап реконструкції на цьому підземному газосховищі був проведений у 2015-2016 роках. Тоді на об’єкті замінили 24 газосепаратори та модернізували процес очищення газу. А вже у 2021-му розпочався другий етап робіт який, попри активні бойові дії та їх близькість до підземного газосховища, вдалося успішно завершити наприкінці 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-