Світовий банк хоче суттєво збільшити програми кредитування

Світовий банк хоче суттєво збільшити програми кредитування

Укрінформ
Світовий банк хоче отримати схвалення акціонерів на суттєве нарощування капіталу та інші кроки, покликані значно збільшити суму виданих установою кредитів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у внутрішньому документі Світового банку, з яким ознайомився Reuters.

“Світовий банк хоче суттєво наростити свою спроможність кредитувати, аби допомогти зі змінами клімату та іншими глобальними кризами”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: У МВФ прогнозують, що 2023 рік буде важким для світової економіки

Зазначається, що керівництво банку спробує домовитися з акціонерами, зустріч яких пройде у квітні, про збільшення капіталу та започаткування нових механізмів запозичень.

“Менеджмент Світового банку хоче підготувати конкретні пропозиції стосовно зміни місії установи, її операційної моделі та фінансової спроможності”, - стверджує агентство.

Читайте також: Україна потребує понад $700 мільярдів на відновлення і відбудову – Прем’єр

Серед можливих нових заходів згадується нарощування й зміни структури капіталу для отримання додаткових коштів на кредитування, а також нові фінансові механізми, на кшталт гарантій для позик приватного сектору й інші способи залучення приватного капіталу.

“Виклики, перед якими постає світ, вимагають значного збільшення підтримки міжнародної спільноти. Аби Світовий банк й надалі відігравав ключову роль у розвитковому та кліматичному фінансуванні, його керівництву та акціонерам доведеться здійснити конкретні кроки для нарощування фінансової спроможності банку”, - наголошується у документі.

Читайте також: Світовий банк схвалив додатковий пакет допомоги Україні на $610 мільйонів

Нагадаємо: як раніше спрогнозувала директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва, для більшої частини світової економіки 2023 рік буде важким, оскільки основні рушії глобального зростання – США, Європа й Китай – зазнають ослаблення активності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-