Укрексімбанк спільно з ЄБРР запустять нову програму кредитування для аграріїв

Укрексімбанк спільно з ЄБРР запустять нову програму кредитування для аграріїв

Укрінформ
АТ "Державний експортно-імпортний банк України" (Укрексімбанк) спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку запустять нову програму кредитування для аграріїв.

Про це йшлося під час наради за участю першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького з представниками Асоціації переробної галузі та банків, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу відомства.

Під час наради представники Укрексімбанку анонсували спільну з ЄБРР програму кредитування для аграріїв, яка передбачає повернення компенсації у розмірі 15% від тіла кредиту на придбання обладнання для забезпечення роботи підприємства.

Зазначається, що учасники наради також обговорили можливості залучення кредитів за програмою «5-7-9» для придбання генераторів та інших альтернативних джерел електроенергії, необхідних для безперебійної роботи агросектору.

За словами Висоцького, міністерство отримало від сільськогосподарських підприємств понад 50 запитів на закупівлю необхідних ресурсів, у тому числі й генераторів, за програмою «5-7-9».

Урядовець зауважив, що українські банки відгукуються на запити аграріїв і пропонують інші можливості для кредитування.

Читайте також: ЄБРР схвалив €4,5 мільйона гранту для Укрпошти

Як повідомляв Укрінформ, за 2022 рік понад 38 тис. українських аграріїв залучили доступних кредитів на 81, 195 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-