Розтрата на ₴250 мільйонів: ВАКС відправив під арешт керівника благодійного фонду

Розтрата на ₴250 мільйонів: ВАКС відправив під арешт керівника благодійного фонду

Укрінформ
Апеляційна палата ВАКС обрала запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі понад ₴20 мільйонів для керівника благодійного фонду, який фігурує у справі про розтрату ₴250 мільйонів посадовцями Мінекономіки.

Про це поінформувала пресслужба Апеляційної палати ВАКС, передає Укрінформ.

“Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 8 грудня 2022 року розглянула апеляційні скарги на ухвалу слідчого судді ВАКС від 29 листопада 2022 року про застосування 1,82 млн грн застави до керівника благодійного фонду”, - уточнюється у повідомленні.

Як зазначається, ця особа підозрюється у пособництві та розтраті 250 млн грн держпідприємства шляхом перерахунку цих коштів з держбюджету на рахунок його благодійної організації на закупівлю балістичних жилетів для потреб Міноборони України, які не були придбані (ч.5 ст.191, ч. 3 ст. 209 ККУ).

Читайте також: Корупційна схема на АЕС: фігурантка, яку шукали з 2018 року, сама прийшла до НАБУ

“За результатами розгляду колегія суддів залишила апеляційну скаргу захисника без задоволення та частково задовольнила скаргу сторони обвинувачення, змінивши запобіжний захід підозрюваному на тримання під вартою з альтернативою внесення понад 20 млн грн застави”, - заявили у Апеляційній палаті ВАКС.

Це рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Читайте також: Суд заочно арештував екскерівника Нацбанку

Як повідомляв Укрінформ, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила у силі запобіжний захід колишньому в.о. держсекретаря Міністерства економіки України у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 24,8 млн грн застави у справі про можливе незаконне заволодіння понад 250 млн грн держкоштів через рахунки благодійного фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-