ЄБРР надає гарантію €50 мільйонів для підтримки кредитування України

ЄБРР надає гарантію €50 мільйонів для підтримки кредитування України

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку надає гарантію 50 млн євро для підтримки кредитування критично важливих галузей економіки України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Банку.

В ЄБРР заявили про укладання чотирьох нефінансованих угод про розподіл ризиків з трьома українськими банками - Креді Агріколь, ПроКредит Банк й ОТП Банк - та лізинговою компанією ОТП Лізинг.

Ці угоди передбачають інструменти розподілу ризиків кредитування за умови, що гарантії покриватимуть не більше 50% портфеля у 200 млн євро.

ЄБРР бере на себе до 50% кредитного ризику за новим фінансуванням, яке нададуть ОТП Лізинг (80 млн євро), Креді Агріколь (50 млн євро), ПроКредит Банк (40 млн євро) та ОТП Банк (30 млн євро).

Читайте також: Уряд передав ₴12,7 мільярда Нафтогазу для закупівлі газу в українські сховища

“Інструменти розподілу ризиків ЄБРР допоможуть цим місцевим банкам й лізинговій компанії кредитувати українські приватні компанії, що працюють у таких критичних галузях, як первинне сільське господарство та сільськогосподарські послуги, харчова промисловість, транспорт і логістика, роздрібна торгівля та фармацевтика. Вони також допоможуть гарантувати продовольчу безпеку та зберегти засоби для існування в Україні, де основні сектори економіки серйозно постраждали від вторгнення росії 24 лютого 2022 року”, - зазначили в ЄБРР.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський банк реконструкції та розвитку схвалив пакет фінансування в сумі 372 млн євро для надання підтримки компанії Укренерго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-