Німеччина видала Україні підозрювану у привласненні коштів Держінформ’юсту

Німеччина видала Україні підозрювану у привласненні коштів Держінформ’юсту

Укрінформ
Відбулась процедура екстрадиції з Німеччини в Україну підозрюваної у заволодінні коштами державного підприємства "Держінформ’юст", яка п'ять років перебувала у розшуку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України

НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура 18 листопада добилися екстрадиції гендиректорки приватного підприємства, підозрюваної у причетності до заволодіння 6,5 млн грн ДП "Держінформ’юст".

Вона майже п’ять років перебувала у розшуку, а наприкінці травня 2022 року її затримали компетентні органи ФРН.

Вищій антикорупційний суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення 496,2 тис. грн застави.

Читайте також: У справі щодо екскерівника Держінформюсту повідомили про підозру ще трьом особам

За даними слідства, у листопаді 2013 року колишній гендиректор Держінформ’юсту із підконтрольним йому ж підприємством уклав та забезпечив виконання договорів на постачання програмної продукції (комп’ютерної програми TrueConfserver та супровідної документації до неї). Перший договір передбачав завищену вартість, а наступним взагалі не передбачалося постачання товарів. Такими діями Держінформ’юсту завдано 6,5 млн грн шкоди.

Розслідування щодо інших учасників злочину завершене, справа перебуває на розгляді у суді.

Як повідомляв Укрінформ, у травні Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому генеральному директору ДП "Держніформ’юст" у вигляді арешту з можливістю внесення застави у 744 300 гривень.

Фото: НАБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-