Український бізнес потерпає від блокування податкових накладних – експерт

Український бізнес потерпає від блокування податкових накладних – експерт

Укрінформ
В Україні суттєво погіршилися податкові умови для ведення бізнесу - тільки з блокуванням податкових накладних зіткнулися майже половина вітчизняних підприємців.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону наголосив економічний експерт, співзасновник громадянської платформи «Нова Країна» Андрій Длігач.

«Для малого та середнього бізнесу зараз суттєво погіршені податкові умови. Близько 50% українських бізнесів, згідно з нашими дослідженнями, наразі потерпають від блокування податкових накладних», - зазначив експерт.

За словами Длігача, держава наразі гальмує розвиток української економіки, не втручаючись у дії Податкової служби.

«На сьогодні ми маємо 5 млн безробітних українців, а держава через податкову службу прибирає «зайві» 160 млрд грн у бізнесу, просто блокуючи податкові накладні, вимагаючи передоплату податку на прибуток та інше. Відповідно, бізнес, який зараз шукає експортні шляхи, який готовий інвестувати в країну та створювати робочі місця, не має для цього змоги», - наголосив економіст.

Він підкреслив, що українська економіка вкрай потребує ефективних заходів для відновлення та розвитку. І низка урядових рішень для сприяння цього вже реалізується: йдеться про дерегуляцію, малу приватизацію.

«Але головне, що залишається і що ми маємо зробити для українського бізнесу, це навести лад в податковій сфері», - підкреслив Длігач.

Читайте також: Щонайменше п'ять мільйонів українців втратили роботу через війну – Мінекономіки

Як повідомлялося, Спілка українських підприємців (СУП) звернулася до Президента України з пропозицією посприяти врегулюванню проблемних питань бізнесу, пов’язаних із блокуванням податкових накладних. У СУП зазначають, що наразі Державною податковою службою безпідставно заблоковано понад 2 млн податкових накладних. Крім того, майже 11 тис. платників податку на додану вартість отримали статус ризикового платника податків, який унеможливлює подальшу діяльність бізнесу та призводить до його руйнування та банкрутства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-