Україна залучить $4,5 мільярда гранту від МБРР та Міжнародної асоціацїі розвитку

Україна залучить $4,5 мільярда гранту від МБРР та Міжнародної асоціацїі розвитку

Укрінформ
Кабінет Міністрів України на засіданні 18 листопада ухвалив рішення про залучення 4,5 млрд дол. гранту від Міжнародного банку реконструкції та розвитку й Міжнародної асоціації розвитку.

Як передає Укрінформ, про це сказав Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, повідомляє Урядовий портал.

"Також сьогодні ухвалюємо два рішення, які допоможуть отримати додатково 4,5 млрд доларів гранту від Міжнародного банку реконструкції та розвитку й Міжнародної асоціації розвитку", - заявив Прем'єр.

Читайте також: В Україні стартує програма «Mariupol ReBorn» - мер підписав меморандум про співпрацю з ЄБРР

Він додав, що ці кошти, які надаються Україні - частина великого проєкту із забезпечення стійкого державного управління в Україні.

За словами Шмигаля, грант буде спрямований на зарплати бюджетникам, зокрема вчителям і лікарям. А також на соцвиплати людям з інвалідністю та внутрішньо переміщеним особам.

Представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі повідомив, що фінансування залучається у межах проєкту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» .

Читайте також: Уряд схвалив рішення про залучення $530 мільйонів від МБРР

Як повідомляв Укрінформ, проєкт «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» впроваджується з червня 2022 року. Загальний обсяг залучених коштів становить 7,3 млрд дол. США.

Мета зазначеного проєкту – підтримка стійкої спроможності уряду України здійснювати адміністративну діяльність та надавати послуги для виконання основних державних функцій на національному та регіональному рівнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-