Україна цьогоріч експортувала рекордні обсяги лохини

Україна цьогоріч експортувала рекордні обсяги лохини

Укрінформ
Українські садівники у 2022 році змогли збільшити у півтора раза експорт лохини - до рекордних 2,5 тис. т. 

Про це повідомляє аналітичний портал EastFruit, передає Укрінформ.

«Загальний експорт свіжої лохини з України у 2022 році перевищив 2,5 тис. т, збільшившись у 1,5 раза проти 2021 року. Попередній рекорд експорту лохини з України, досягнутий у 2019 році, було перевищено на 11%», - ідеться в повідомленні.

За інформацією аналітиків, таких результатів вдалося досягти навіть без експорту до білорусі, ринок якої до 2022 року був одним з основних для збуту української лохини.

Традиційним основним імпортером нашої ягоди залишилася Польща, яка закупила 1,35 тис. т ягоди, що в 2,2 раза більше, ніж торік.

Читайте також: Мінекономіки: експорт товарів за десять місяців впав на 32%, імпорт — майже на 24%

Інші великі імпортери лохини з України — Нідерланди, Велика Британія та Молдова — теж різко збільшили обсяги імпорту: на 80%, 68% та у 2,4 раза відповідно.

Наголошується, що вперше оптові партії лохини з України цьогоріч вирушили до Іспанії, Німеччини, Грузії та Фінляндії. Натомість до ОАЕ, Малайзії та Сінгапуру через неможливість дістатися літаком відвантаження ягоди не здійснювалося.

Читайте також: Україна у жовтні експортувала 6,9 мільйона тонн агропродукції

Як повідомлялося, за даними Державної митної служби, за перші 8 місяців 2022 року в Україну було ввезено агропродукції на 3977 млн дол., що на 22% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Найбільша частка закупівель зарубіжних продуктів харчування припадає на плоди та ягоди. Імпорт продукції цієї групи продуктів за 8 місяців сягнув 398 млн дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-