Запорізька АЕС через ворожі обстріли повністю знеструмлена

Запорізька АЕС через ворожі обстріли повністю знеструмлена

Укрінформ
Запорізька атомна електростанція через ворожі обстріли повністю знеструмлена.

Як передає Укрінформ, про це НАЕК "Енергоатом" повідомляє у Телеграмі.

2 листопада внаслідок обстрілів пошкоджено дві останні високовольтні лінії зв‘язку Запорізької АЕС з українською енергосистемою. О 23:04 станція перейшла в режим повного знеструмлення. Увімкнулись усі 20 дизель-генераторів.

Наразі схема живлення власних потреб ЗАЕС оптимізована, залишено в роботі 9 дизель-генераторів. Енергоблоки №№ 5 та 6 переводяться в холодний стан.

Пального для роботи дизель-генераторів в режимі повного знеструмлення ЗАЕС залишається на 15 діб. Розпочався зворотний відлік часу, наголосили в Енергоатомі.

"Через окупацію станції і втручання представників росатому в її роботу можливості української сторони щодо підтримання ЗАЕС в безпековому режимі значно обмежені", - підкреслили в НАЕК та вкотре звернулися до міжнародного співтовариства "із закликом невідкладно вжити заходів для якнайшвидшої демілітаризації ЗАЕС, виведення з території станції та міста Енергодар усіх російських військових, та повернення Запорізької АЕС під повний контроль України заради безпеки всього світу".

Читайте також: росіяни будують невідому споруду біля сховища ядерного палива ЗАЕС

Як повідомляв Укрінформ, ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими.

З того часу загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, викликаючи відключення енергоблоків та звинувачуючи у цьому Збройні сили України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-