Українців другий ранок поспіль не відключали від електрики

Українців другий ранок поспіль не відключали від електрики

Укрінформ
Національна енергетична компанія «Укренерго» вранці 30 жовтня не надавала операторам систем розподілу обсягів для аварійних відключень електроенергії, необхідність застосування обмежень може виникнути ввечері.

Як передає Укрінформ, про це Укренерго повідомляє в Телеграмі.

«​​Сьогодні другий ранок поспіль Диспетчерський центр Укренерго не надавав операторам систем розподілу обсягів для аварійних відключень споживачів», – ідеться в повідомленні.

Як пояснили в Укренерго, необхідності в обмеженні споживачів не виникло завдяки тому, що в неділю вранці українці спожили на 2,6% менше електроенергії, ніж попередньої доби, а верхня точка ранкового піка була пізніше, що також уповільнило зростання споживання.

Увечері 29 жовтня теж було зафіксоване зменшення обсягів використання електроенергії. Зокрема в години пікового навантаження споживання у Києві знизилося на 6,2%, у Київській області – на 3,3%. Також зменшилося споживання у Черкаській області – на 17,8%, Харківській – на 7%, у Чернігівській – на 5,9%.

«Щиро дякуємо кожному українцю, який долучився до нашої боротьби на енергетичному фронті. Ваше заощадливе ставлення до споживання електроенергії допомагає підтримувати сталу роботу нашої енергосистеми. Попереду вечір неділі, під час якого є ризик виникнення необхідності застосування обмежень», – наголосили в Укренерго.

У компанії закликали громадян не вмикати ввечері одночасно кілька потужних електроприладів і за можливості перенести користування пральними машинами, бойлерами та обігрівачами на ніч, коли рівень споживання в енергосистемі найнижчий.

Читайте також: На Харківщині із 31 жовтня впроваджують графік відключення електроенергії

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня українців не відключали від електропостачання завдяки зменшенню обсягів споживання.

З 10 жовтня росія здійснює масовані удари ракетами та дронами-камікадзе по цивільній енергетичній інфраструктурі України. Пошкоджень від ворожих обстрілів зазнали понад 45 об'єктів енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-