Укргазвидобування домовилося про співпрацю із чеською MND

Укргазвидобування домовилося про співпрацю із чеською MND

Укрінформ
АТ "Укргазвидобування" підписало меморандум про співпрацю із чеською компанією MND.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укргазвидобування.

АТ "Укргазвидобування" та чеська компанія MND підписали меморандум 7 жовтня у празькому офісі MND. Зі сторони Укргазвидобування підписантом виступив Максим Вітик, директор зі стратегічних проєктів, зі сторони MND – Яна Гамршмідова.

«Ми продовжуємо залучати міжнародних партнерів для збільшення запасів українського газу, не очікуючи завершення війни. Більше того, в умовах енергетичного шантажу росії це питання навіть набуло ще більшої актуальності. Впевнений, що наша співпраця з MND Group забезпечить розвиток нових можливостей для зменшення залежності Європи від російських енергоносіїв. Карпатський регіон і раніше був у фокусі нашої діяльності, наразі – це один з найбільш безпечних регіонів, де ми можемо запускати нові проєкти», – повідомив директор дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування» Олег Толмачев.

Зазначається, що MND має багаторічний досвід видобування вуглеводнів в Чехії, також з 2014 року здійснює розвідку та видобування на 5 нафтогазових родовищах в Україні. Компанії планують поєднати свої знання Західного регіону для розкриття потенціалу ще невивчених ділянок.

MND входить до групи KKCG, яку заснував чеський підприємець Карел Комарек. Компанія зосереджується на різних сферах в енергетичному секторі: від видобутку нафти та газу до виробництва енергії з відновлюваних ресурсів, таких як геотермальна або вітрова енергія.

MND також забезпечує чеські домогосподарства газом та електроенергією. Окрім Чехії, MND Group також працює в Україні, Німеччині та Італії.

Читайте також: Нафтогаз має щорічно збільшувати видобування газу на 10% - Шмигаль

Як повідомлялося, Група Нафтогаз із початку 2022 року збільшила видобування газу в західних областях України на 2% порівняно із минулорічними показниками.

Фото: Укргазвидобування

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-