Президент Енергоатому виконуватиме обов'язки гендиректора Запорізької АЕС

Президент Енергоатому виконуватиме обов'язки гендиректора Запорізької АЕС

Укрінформ
Президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін взяв на себе обов'язки генерального директора Запорізької атомної електростанції. 

Як передає Укрінформ, про це Котін заявив у відеозверненні.

"Відповідно до чинного законодавства, дозвільних та регламентних документів, мною прийняте рішення взяти на себе виконання обов'язків генерального директора ЗАЕС. Адміністрування станції перенесене до Києва, починаючи з моменту викрадення окупантами гендиректора ЗАЕС Ігоря Мурашова", - сказав Котін.

Він наголосив, що всі рішення стосовно функціонування станції надалі прийматимуть безпосередньо у центральному офісі Енергоатома. Водночас усі технічні питання роботи ЗАЕС вирішуватимуться, як і раніше, технічним персоналом станції за погодженням із центральним офісом.

Читайте також: Енергоатом відповів на спроби росії підпорядкувати Запорізьку АЕС

Котін також закликав працівників ЗАЕС не підписувати жодних угод із росіянами.

Як повідомлялося, 4 жовтня МАГАТЕ заявило, що звільнений із полону генеральний директор Запорізької АЕС Ігор Мурашов не продовжуватиме роботу на станції.

Читайте також: загарбники знову розганяють фейк про «обстріли» ЗСУ території навколо ЗАЕС

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення енергоблоків і звинувачуючи в цьому ЗСУ.

Із початку вересня на ЗАЕС на постійній основі перебувають два інспектори МАГАТЕ. Зараз електростанція не виробляє електроенергії, всі блоки переведені в режим "холодний зупин".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-