Енергоатом відповів на спроби росії підпорядкувати Запорізьку АЕС

Енергоатом відповів на спроби росії підпорядкувати Запорізьку АЕС

Укрінформ
НАЕК "Енергоатом" називає нікчемним рішення росатома про створення експлуатуючої організації для Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС).

Як передає Укрінформ, про це пресслужба Енергоатома повідомляє в Телеграмі.

"Нікчемні рішення росатома щодо створення товариства «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС» з юридичною адресою в москві є агонією уявного божевільного світу країни-агресора, в якому тепер дійшли до створення псевдопідприємств з назвами українських компаній", - заявили в Енергоатомі.

У компанії переконують, що ЗАЕС продовжить працювати в Україні, згідно з українським законодавством.

Енергоатом також відзначив зусилля працівників станції, як продовжують забезпечувати ядерну й радіаційну безпеку в умовах окупації та тиску.

Читайте також: Персонал ЗАЕС має працювати в спокійних умовах, без російських військових - Шмигаль

Як повідомлялося, ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення енергоблоків і звинувачуючи в цьому ЗСУ.

Із початку вересня на ЗАЕС на постійній основі перебувають два інспектори МАГАТЕ. Зараз електростанція не виробляє електроенергії, всі блоки переведені в режим "холодний зупин".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-