Україна вже закачала у сховища майже 14 мільярдів кубів газу

Україна вже закачала у сховища майже 14 мільярдів кубів газу

Укрінформ
"Нафтогаз України" придбав у приватних газовидобувних компаній понад 200 млн кубометрів "блакитного палива". Запаси газу у сховищах на сьогодні становлять 13,9 мільярда кубів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

"Нафтогаз розпочав закупівлю газу у приватних видобувників – вже купили понад 200 млн куб. м", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що триває закачування газу до підземних сховищ. Зараз запаси газу у ПСГ становлять 13,9 млрд кубометрів.

Повідомляється також, що Нафтогаз із початку року збільшив видобування газу в західних областях України на 2% порівняно із минулорічними показниками.

"Група Нафтогаз збільшує видобуток газу в західних регіонах України, використовуючи нові технології і обладнання. Зокрема, ГПУ «Львівгазвидобування» (одне з трьох управлінь АТ «Укргазвидобування»), яке оперує родовищами у 5 західних областях, з початку року передало в газотранспортну систему на 2% більше блакитного палива порівняно з 2021-м", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Україна може відмовитися від газу для опалення наступного року - Вітренко

Нафтогаз планує й надалі розкривати потенціал родовищ на заході України. Водночас, компанія уже відновлює діяльність зупинених або зруйнованих через війну об’єктів на сході.

Наступного року Нафтогаз має намір збільшити інвестиції у розвідку та видобування газу на 15%.

Як повідомлялося, у серпні Кабінет Міністрів зобов'язав НАК "Нафтогаз України" формувати запаси газу до опалювального сезону, у тому числі й за рахунок придбання газу вітчизняного видобутку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-