Галущенко: Перехід до чистої енергетики – це питання не лише екології, а незалежності держав

Галущенко: Перехід до чистої енергетики – це питання не лише екології, а незалежності держав

Фото, відео
Укрінформ
Міністр енергетики України Герман Галущенко та міністр енергетики США Дженніфер Гренголм зустрілися з лідерами суспільної думки, найпопулярнішими інфлюенсерами та блогерами Сполучених Штатів Америки. 

Як повідомляє пресслужба Міненерго, головною темою зустрічі стала зміна світового енергетичного порядку, викликана свавільною політикою росії не лише в контексті військової агресії проти України, але й енергетичного шантажу рф, спрямованого на країни Європи та світу, передає Укрінформ.

«Перехід на чисту енергію важливий, адже він означає незалежність для країн, в цьому випадку – від росії. Багато держав переглянули свої енергетичні стратегії через нинішню кризу. Так, існують думки, що вітрова і сонячна енергія – нестабільні. Натомість є нібито «стабільні» російські вугілля і газ. Але росія вчиняє, як їй заманеться, і це повністю протирічить ідеї стабільності. Вона зупинила постачання газу до Європи, щоб штучно підняти ціни. Одна країна може впливати на ціни в усьому світі. Все тому, що світ одного разу дозволив їй це зробити», - наголосив міністр.

Читайте також: Галущенко зустрівся з міністром енергетики США та гендиректором МАГАТЕ

Він зауважив, що держави, які покладаються на власні відновлювані джерела, можуть насправді бути вільними і почуватися в безпеці. 

«Чиста енергія дає свободу. Зараз це питання не лише екології. Це питання справжньої незалежності для держав», – зазначив Герман Галущенко.

Міністр скористався нагодою поінформувати аудиторію про події в Україні, щоб максимально правдиво і чітко донести інформацію до американського народу через лідерів думок. Він продемонстрував документальне відео з підтвердженнями навмисного знищення росією критичної енергетичної інфраструктури України. За пів року вторгнення близько 7 мільйонів домогосподарств постраждали від відключення електроенергії внаслідок російських атак.

Читайте також: Міністри енергетики України і США обговорили санкції проти росатома

Через постійні обстріли атомних електростанцій, зокрема найбільшої в Європі – Запорізької АЕС – світ знаходиться на межі ядерної катастрофи.

Дженніфер Гренголм заявила: «Ми солідарні з Україною і співпрацюємо усіма можливими способами, щоб полегшити становище, у якому опинилась Україна зараз, та запобігти таким ситуаціям в майбутньому». 

Герман Галущенко закликав лідерів суспільної думки не стояти осторонь трагедії, яка стосується не лише України, а може стати катастрофою для всього цивілізованого світу.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Галущенко заявив, що росія ставить світ на межу ядерної катастрофи задля отримання поступок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-