росія на тиждень зупиняє газопровід до Китаю «Сила Сибіру»

росія на тиждень зупиняє газопровід до Китаю «Сила Сибіру»

Укрінформ
Транспортування газу трубопроводом «Сила Сибіру» буде припинено на тиждень для «профілактичних робіт, передбачених контрактом».

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Teлеграм-канал Газпрому.

«З 22 по 29 вересня на газопроводі «Сила Сибіру» пройдуть планові профілактичні роботи. На цей період транспортування газу буде тимчасово призупинене. Відповідно до Договору купівлі-продажу газу за «східним маршрутом» між «Газпромом» та китайською компанією CNPC профілактика обладнання та систем газопроводу «Сила Сибіру» здійснюється двічі на рік: навесні та восени», — зазначається в повідомленні.

Контракт на постачання газу до Китаю газопроводом «Сила Сибіру» було укладено в 2014 році. Він розрахований на постачання 38 млрд куб. м газу на рік на 30 років. Сам газопровід запустили у 2019 році, на повну потужність він мав вийти у 2024 році. У лютому 2022 року також було підписано довгостроковий договір купівлі-продажу природного газу далекосхідним маршрутом. Після виходу проєкту на повну потужність обсяг постачання російського трубопровідного газу до Китаю збільшиться на 10 млрд кубометрів і в сукупності досягне 48 млрд кубів на рік.

Після повномасштабного російського вторгнення в Україну та допомоги, наданої демократичними країнами Україні, рф провокує в Європі енергетичну кризу. Протягом літа під різними приводами Газпром знижував поставки «Північним потоком». 15 липня прокачування газу було знижене до 60% від планового показника, пізніше - до 20%.

Читайте також: Nord Stream 2 не запрацює навіть після завершення епохи путіна - німецький політик

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Війська рф обстрілюють і бомблять мирні міста та села України, вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-