Сума видатків загального фонду держбюджету з 24 лютого сягнула ₴1,2 трильйона

Сума видатків загального фонду держбюджету з 24 лютого сягнула ₴1,2 трильйона

Укрінформ
Загальна сума касових видатків загального фонду державного бюджету від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну до 1 вересня 2022 року становить 1,2 трлн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"Від початку повномасштабної агресії рф в Україні загальна сума касових видатків загального фонду державного бюджету становила 1200,8 млрд гривень. У серпні видатки становили 212,7 млрд гривень", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зауважують, що у структурі цих видатків найбільші частки припадають: 499 млрд грн (у серпні – 112,4 млрд грн) – на оплату праці з нарахуваннями, зокрема, на грошове утримання військовослужбовців спрямовано 375,6 млрд грн (у серпні – 87,8 млрд грн), близько 268,7 млрд грн (у серпні – 34,1 млрд грн) було спрямовано на оплату використання товарів і послуг, з яких 149,7 млрд грн – на підтримку ЗСУ та 73,9 млрд грн – перераховано Національною службою здоров’я України на реалізацію програми державних гарантій медичного обслуговування населення. З початку війни було спрямовано на соціальне забезпечення (виплату пенсій, допомоги, стипендій) 257,4 млрд грн (у серпні – 43,2 млрд грн), тощо.

Читайте також: Головною інтригою проєкту держбюджету-2023 залишається рівень мінімальної зарплати – експертка

Як повідомляв Укрінформ, у серпні Верховна Рада проголосувала за збільшення видатків на оборону та підтримання економіки на понад 270 млрд грн за рахунок збільшення внутрішніх запозичень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-