Українці подали майже 11 тисяч заявок на мікрогранти за програмою «єРобота»

Українці подали майже 11 тисяч заявок на мікрогранти за програмою «єРобота»

Укрінформ
За проєктом “єРобота” вже майже 11 тисяч українців подали заявки на отримання грантової допомоги від держави для відкриття чи розширення бізнесу; 1115 поданих заявок вже задоволені.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

“Урядова програма “єРобота” триває, нові заявки на отримання грантів надходять від підприємців на портал Дія щодня, і на сьогодні їх вже майже 11 тисяч. Загалом переможці різних грантових програм запросили трохи більше 700 млн грн”, - розповіла заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна.

Вона нагадала, що уряд передбачив на цей проєкт 40 млрд грн, тож закликала підприємців і всіх, хто мріє розпочати власну справу, звертатись за грантовою допомогою від держави.

Читайте також: Проєкт єРобота дозволить створити понад 300 тисяч нових робочих місць - Мінекономіки

Бережна наголосила, що програма “єРобота” спрямована як на активізацію підприємництва, так і на стимулювання створення робочих місць отримувачами грантів. За рахунок реалізації цієї програми уряд має на меті створити 300 тис. робочих місць.

Читайте також: В Україні поменшало пропозицій віддаленої роботи

Як повідомляв Укрінформ, українці з 1 липня можуть у застосунку «Дія» подавати заявки на участь у проєкті «єРобота». «єРобота» — це шість програм, які дадуть змогу створити десятки тисяч бізнесів і сотні тисяч робочих місць. Зокрема, перша програма передбачає гранти до 250 тис. грн на будь-який мікробізнес. Друга — гранти до 8 млн на розширення та створення підприємств у сфері переробки. Третя і четверта програми — гранти на висадку садів (до 400 тис. грн за 1 га) і будівництво теплиць (до 7 млн грн). П’ята програма — це гранти для стартапів у сфері ІТ. Шоста — гранти на здобуття нових навичок у сфері інформаційних технологій.

Фото: diia.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-