Британія має зосередитись на використанні морських електростанцій - Джонсон

Британія має зосередитись на використанні морських електростанцій - Джонсон

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у своєму виступі, присвяченому ситуації в енергетиці, заявив, що значне зростання цін на електроенергію стало наслідком дій президента рф володимира путіна, які мали б змусити західні держави відмовитись від підтримки України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Express.

«Те, що зробив путін — це своєрідна атака камікадзе на світову економіку. Він вірить, що ми відмовимося від України, піддамося його агресії і повернемося до споживання його вуглеводнів. Він помиляється у своєму припущенні щодо британців. Я думаю, що він помиляється у своєму припущенні й щодо інших європейських урядів», - сказав Джонсон.

Він також наголосив, що Британія має зосередити свої зусилля на використанні значно дешевших та екологічно чистих джерел електроенергії, таких як вітрові електростанції морського базування.

Читайте також: Ціна на електроенергію в Європі вперше перевищила 1000 євро

«Морський вітер зараз є найдешевшим видом електроенергії в цій країні. Морський вітер у дев’ять разів дешевший за газ з тим безумством, що зробив путін», - зазначив Джонсон.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Борис Джонсон заявив, що для Заходу настав час подвоїти підтримку України, а не вагатися.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-