З кінця лютого в Україні запрацювали 178 нових міжнародних автоперевізників

З кінця лютого в Україні запрацювали 178 нових міжнародних автоперевізників

Укрінформ
З початку повномасштабного вторгнення рф в Україні запрацювали 178 нових міжнародних автоперевізників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури у Фейсбуці.

«З початку повномасштабного вторгнення ринок пасажирських перевезень повністю змінився. Тільки з кінця лютого запрацювали 178 нових міжнародних перевізників. Ми розуміємо, що це зростання зумовлене масовим виїздом українців в сусідні країни Європи в пошуках прихистку", - повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

У міністерстві зазначають, що тільки з травня по липень цього року загальна кількість проданих онлайн-квитків на автобусні перевезення сягнула 844,1 тис. штук. Це вдвічі більше, ніж за той же період минулого року. При цьому 85% від усіх електронних квитків на автобусні перевезення, придбаних із травня до липня цього року – це квитки на міжнародні рейси, і лише 15% – на внутрішні. Найбільш навантаженими напрямками руху за час війни стали Польща, Німеччина та Чехія.

За словами Найєма, з лютого міжнародні автобусні перевезення подорожчали на третину, а внутрішні — на половину.

"Окрім цього, в період воєнного стану не ставимо на паузу вирішення проблеми адаптації наших стандартів автобусних перевезень до європейських. Команда Міністерства інфраструктури працює з перевізниками над тим, щоб перевезення стали доступнішими і безпечнішими. Також вже маємо ухвалений профільним комітетом Верховної Ради до першого читання законопроєкт №4560, який дасть можливість визначити особливості ліцензування автотранспорту відповідно до Регламенту ЄС», - заявив Найєм.

Читайте також: Затримали посадовця КМДА, який брав данину зі столичних автоперевізників

Як повідомляв Укрінформ, у серпні АТ "Укрзалізниця" запустило мобільний застосунок, у якому можна придбати квитки на всі поїзди далекого сполучення по Україні.

Фото: Фейсбук Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-