САП спрямувала до суду справу про збитки Укрзалізниці на ₴103 мільйони

САП спрямувала до суду справу про збитки Укрзалізниці на ₴103 мільйони

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Центру забезпечення виробництва Укрзалізниці, його підлеглого та представника комерційної структури. Їм інкримінують завдання АТ «Укрзалізниця» 103 млн грн збитків.

Про це інформує пресслужба САП, передає Укрінформ.

Як зазначається, у ході слідства правоохоронці встановили, що на початку 2017 року посадовці Укрзалізниці вжили узгоджених дій, аби один із постачальників дизельного пального отримав безпідставне підвищення ціни на нього, збільшивши свій прибуток на загальну суму майже 103 млн гривень.

Більш того, попри наявність чинних попередніх контрактів, які дозволяли Укрзалізниці продовжувати отримувати пальне за нижчими цінами, службові особи залізниці умисно наполягли на виконанні поставок саме за новими, вищими на 15-20 % розцінками, додають у САП.

Організатор цього злочину - високопоставлений представник постачальника дизельного пального - перебуває у міжнародному розшуку. Стосовно нього здійснюється спеціальне досудове розслідування.

Читайте також: Маасікас зустрівся з керівником САП - про що говорили

Як повідомляв Укрінформ, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Клименко наголошує на необхідності ухвалення низки законодавчих змін для посилення відповідальності за корупційні дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-