Енергоатом очікує демілітаризації Запорізької АЕС за результатами місії МАГАТЕ

Енергоатом очікує демілітаризації Запорізької АЕС за результатами місії МАГАТЕ

Укрінформ
За результатами місії Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) територія Запорізької атомної електростанції має бути демілітаризована.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЕК "Енергоатом" у Телеграмі.

Енергоатом наголошує, що за результатами візиту місії МАГАТЕ територія ЗАЕС та Енергодару має бути демілітаризована, а російські війська й техніка повинні залишити територію станції, так само як і працівники «росатому». Сама ж Запорізька АЕС має повернутися під повний контроль України.

Зазначається, що персонал Енергоатома і ЗАЕС підтримують місію та докладуть усіх зусиль, щоб не дати росіянам приховати факти ядерного тероризму й порушення ядерної безпеки на найбільшій в Європі АЕС.

Читайте також: Боррель сподівається, що місія МАГАТЕ зможе стабілізувати ситуацію на Запорізькій АЕС

Як повідомлялося, місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на чолі з її главою Рафаелем Гроссі 30 серпня прибула до української столиці напередодні запланованого візиту на Запорізьку АЕС.

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, обстрілюють прилеглу територію.

ООН, США та Україна закликали рф до виведення військової техніки та особового складу з ядерного об’єкта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-