У серпні Україна отримала рекордну суму фінансової допомоги від іноземних партнерів

У серпні Україна отримала рекордну суму фінансової допомоги від іноземних партнерів

Укрінформ
Україна у серпні отримала $4,6 млрд зовнішньої допомоги, що є рекордом для таких надходжень за місяць з початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі телемарафону, передає Укрінформ із посиланням на Громадське.

Грантові кошти на суму $3 млрд, надані нещодавно США через Світовий банк, збільшили загальну суму зовнішньої допомоги у серпні до $4,6 млрд.

Окрім цього у вересні Україні очікує надходження від США $1,5 млрд грантової допомоги, а також у вересні і початку жовтня — макрофінансової допомоги з боку ЄС (наразі виділений 1 млрд євро з пакета на загальну суму 9 млрд євро).

Читайте також: Мінфін залучив до бюджету майже 4 мільярди від розміщення військових ОВДП

Спочатку Мінфін очікував надходження у серпні $6 млрд і у вересні $4,7 млрд у порівнянні з $1,7 млрд у липні та $4,4 млрд у червні. За словами Марченка, за підсумками року Україна розраховує вийти на суму у близько $30 млрд зовнішньої допомоги з початку повномасштабного вторгнення, з якої вже отримано близько $17 млрд.

Читайте також: Уряд виплатив за ОВДП на ₴59,1 мільярда більше, ніж залучив на аукціонах

Як повідомлялося, впродовж повномасштабної війни росії проти України обсяг сплачених урядом коштів за погашеннями внутрішніх боргових інструментів на 59,1 млрд грн перевищує обсяг залучених коштів до державного бюджету на аукціонах із продажу ОВДП.

За даними НБУ, з 24 лютого до 28 серпня 2022 року уряд спрямував на погашення внутрішніх державних облігацій 147,5 млрд грн, 1,539 млрд доларів та 168,0 млн євро, а залучив від розміщення нових внутрішніх боргових інструментів на аукціонах – 98,939 млрд грн, 908,7 млн доларів та 384,3 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-