Через порти Дунаю пройшла рекордна кількість суден

Через порти Дунаю пройшла рекордна кількість суден

Укрінформ
За минулу добу у напрямку українських дунайських портів пройшло 11 суден із 45 тис. тонн зерна.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За минулу добу, 27 серпня, в напрямку українських дунайських портів («Ізмаїл», «Рені» та «Усть-Дунайськ») через гирло Бистре та румунський канал Суліна пройшли 11 суден, загальним обсягом 45 тис. тонн. Це рекордний показник з 24 лютого, початку повномасштабного вторгнення росії», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, повідомляється про прохід через гирло Бистре суднового ходу р. Дунай – Чорне море 7 суден, через румунський канал Суліна — 4.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, з березня через дунайські порти вже перевезено понад 4 млн тонн зерна — на даний момент це більше, ніж усіма іншими видами транспорту. Мінінфраструктури продовжує удосконалювати експортну логістики на Дунаї — створюються умови для безперешкодного сполучення між портами залізничними шляхами, в тому числі завдяки забезпеченню прямого залізничного сполучення.

«За умови системних інвестицій та виконання програми з модернізації портів на Дунаї можливо збільшити їхню потужність до 25 млн тонн вантажів на рік. До речі, вже стартував спільний проєкт Міністерства інфраструктури та ЄБРР щодо дослідження експортної логістики у Бессарабії. За два місяці ми отримаємо пропозиції для планування державних, державно-приватних та приватних інвестицій, міжнародних проєктів та проєктів за кошти міжнародних фінансових організацій», — зазначив Кубраков.

Читайте також: Україна та Молдова скасували дозволи на міжнародні вантажні перевезення

Як повідомлялося, 22 серпня відновленою ділянкою залізниці Березине - Басарабяска, яка з’єднала Україну та Молдову в обхід Придністров’я, відправлено перший вантажний потяг. Відновлений маршрут став головним залізничним маршрутом для сполучення Одеси та Дунайських портів “Рені” та “Ізмаїл”. Очікується, що ним буде перевозитися до 10 млн тонн вантажів на рік.

Фото: Фейсбук Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-