До АРМА передали корпоративні права підприємства на Чернігівщині, яке пов’язане із рф

До АРМА передали корпоративні права підприємства на Чернігівщині, яке пов’язане із рф

Укрінформ
В управління АРМА передано нерухоме майно і корпоративні права підприємства у Чернігівській області, яке, за інформацією правоохоронців, пов’язане з рф.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

«За клопотанням прокурорів Чернігівської обласної прокуратури арештовано та передано в управління АРМА нерухоме майно і корпоративні права підприємства Чернігівщини. Його бенефіціарним власником є Кіпрська компанія, підконтрольна резидентам рф. Орієнтовна вартість майна становить понад 30 млн грн», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, службові особи підприємства упродовж 2016-2019 років здавали в оренду виробничі та складські приміщення, розташовані на земділянці Чернігівської міськради, при цьому в них не було правовстановлюючих документів на цю ділянку.

Як наслідок, не було сплачено більше 42 млн грн земельного податку. «У подальшому грошові кошти легалізовувалися шляхом проведення фінансових операцій», - зазначили в ОГП.

Досудове розслідування за фактом ухилення від сплати земельного податку в особливо великих розмірах та легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212 ККУ) здійснюється за процесуального керівництва обласної прокуратури слідчим управлінням ГУНП в Чернігівській області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернігівській області.

Читайте також: В АРМА передали активи агрокомпанії на 4,6 мільярда

Як повідомлялося, в Україні арештували корпоративні права ще чотирьох російських фірм майже на 72 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-