У Ахметова продали компанію «АСКА» страховику «ВУСО»

У Ахметова продали компанію «АСКА» страховику «ВУСО»

Укрінформ
Найбільша інвестиційна група України «SCM» оголошує про закриття угоди з продажу страхової компанії «АСКА», власником якої стала страхова компанія «ВУСО».

Як передає Укрінформ, про це повідомили в SCM.

«SCM оголошує про закриття угоди з продажу Страхової компанії «АСКА». В результаті угоди новим власником «АСКА» стала Страхова компанія «ВУСО» (працює під брендом VUSO). Вона займатиметься подальшим розвитком цього бізнесу шляхом об'єднання двох компаній під єдиним брендом VUSO», - йдеться у повідомленні.

Зауважується, що за погодженням сторін сума та умови угоди не розголошуються.

Всі зобов'язання перед клієнтами та партнерами «АСКА» зберігаються і будуть виконуватися в повному обсязі з додатковими сервісами та продуктами.

«Внаслідок об'єднання двох компаній ринок страхових послуг України отримає конкурентного, великого гравця з українським капіталом», - підкреслили в SCM.

За словами інвестиційного директора SCM Сергія Зузака, вихід із страхового бізнесу, оголошення щодо якого було ще восени 2021 року, повністю відповідає стратегії фокусування інвестиційного портфелю SCM.

«У фінансовому секторі ми продовжимо розвиток та інвестиції у наш банківський бізнес. Ми глибоко вдячні та дякуємо колективу «АСКА» за багаторічну успішну роботу та вітаємо створення нового українського гравця страхового бізнесу», - заявив Зузак.

Як повідомлялося, інвестиційна компанія SCM 22 листопада 2021 року заявила про рішення вийти із страхового бізнесу; вона досягла попередніх домовленостей стосовно продажу страхової компанії «АСКА» компанії «ВУСО».

«АСКА» - перша приватна страхова компанія, що з'явилася у незалежній Україні; вона працює вже 30 років. Страхова компанія «АСКА» входила до складу SCM - фінансово-промислової компанії Ріната Ахметова.

На початок 2020 року «АСКА» мала 2 900 корпоративних і понад 200 тис. приватних клієнтів по всій Україні. Компанія мала ліцензії на здійснення страхової діяльності за 19 добровільними і 20 обов'язковими видами страхування.

Читайте також: Закон про олігархів у дії: Ахметов виходить із медіабізнесу

Страхова компанія «ВУСО» (VUSO) працює на українському ринку з 2001 року, має 50 ліцензій: 33 — на добровільні та 17 — на обов'язкові види страхування. Компанія має понад 30 представництв по всій Україні. Є Членом МТСБУ, Ядерного пулу, учасником проекту із Прямого врегулювання. Складається у Національній Асоціації Страховиків України. Компанії надано рейтинг фінансової стійкості на рівні uaАА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-